Actualitat

  • Estic a:
  • Inici
  • Actualitat
  • Cinc estudiants d’itineraris formatius específics fan pràctiques en poliesportius municipals
17/11/2023
  • Compartir:
Imatge de la noticia

Cinc estudiants d’itineraris formatius específics fan pràctiques en poliesportius municipals

Cinc estudiants de l’itinerari formatiu específic (IFE) d’auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives de l’Institut Apel·les Mestres han iniciat les pràctiques en instal·lacions esportives municipals. És el segon curs que la Regidoria d’Esport col·labora amb el centre de secundària per oferir la formació pràctica d’aquest alumnat.

Es tracta d’estudiants de quart curs que tres dies per setmana realitzen les pràctiques en els poliesportius municipals del Centre Marcel·lí Maneja, Gornal, Sanfeliu i Fum d'Estampa i al Complex Esportiu L'Hospitalet Nord.

L’IFE d’auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives desenvolupa competències per fer tasques auxiliars en:

· control d’accés, circulació i  assistència als usuaris i visitants d’instal·lacions esportives
· suport a l’organització d’activitats fisicoesportives, seguint instruccions o un pla de treball
· prevenció per a la millora de la seguretat dins del recinte
· reposició o reparació d’avaries de nivell bàsic
· tractament de dades, textos i confecció de documentació sota supervisió, observant les normes de prevenció de riscos laborals i la protecció mediambiental corresponents

Els estudiants també adquireixen competències de comunicació, autonomia personal i participació en activitats comunitàries.

Els itineraris formatius específics estan adreçats a alumnes de 16 a 20 anys amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària. Els itineraris tenen una durada de quatre anys.