Actualitat

  • Estic a:
  • Inici
  • Actualitat
  • Torna la fase d’excepcionalitat per sequera que permet reobrir totes les dutxes de les instal·lacions esportives
16/05/2024
  • Compartir:
Imatge de la noticia

Torna la fase d’excepcionalitat per sequera que permet reobrir totes les dutxes de les instal·lacions esportives

Es mantenen els plans d’estalvi d’aigua

L’Hospitalet ha adaptat les mesures d’estalvi i bon ús de l’aigua després que el Govern de la Generalitat decretés, el 13 de maig, que el sistema Ter-Llobregat, al qual pertany la ciutat, deixava d’estar en fase d’emergència i tornava a l’excepcionalitat.

L’entrada en vigor de la fase d’excepcionalitat, que ha posat fi a la 1a fase d’emergència per sequera, ha suposat la reobertura de totes les dutxes dels poliesportius municipals que s’havien tancat per compensar el consum d’aigua a les instal·lacions amb piscina.

Una part de les dutxes dels poliesportius es mantenien tancades des del 2 de febrer passat, en aplicació del decret de la Generalitat que va activar la 1a fase d'emergència per sequera.

Pel que fa les piscines, la fase d’excepcionalitat permet reomplir, amb la quantitat indispensable, les piscines que tinguin un sistema de recirculació d’aigua, tant públiques com privades i sense necessitat que es considerin refugi climàtic. Això permet mantenir totes les piscines de la ciutat obertes, ja que disposen de sistemes de recirculació d’aigua. A més, s’inclouran com a refugis climàtics aquest estiu.

Igualment, es mantenen els plans d’estalvi d’aigua engegats als centres esportius municipals.  Així, es manté la reducció de la pressió d’entrada d’aigua de xarxa a través d’elements de regulació de pressió automatitzats i el tancament de les saunes humides, les zones d’hidromassatge, les dutxes biotèrmiques i les fonts i els cubs de gel dels equipaments que tenen serveis de wellness.

Pel que fa al manteniment de gespa amb usos esportius, els camps d’esports de gespa natural o artificial mantindran el reg amb aigua regenerada o freàtica.

En la implantació i manteniment de les mesures d’estalvi d’aigua, l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de les entitats esportives i de les persones usuàries de les instal·lacions esportives per fer un ús responsable de l’aigua.


Polítiques mediambientals i de sostenibilitat

Dins de les polítiques mediambientals i de sostenibilitat contra l’emergència climàtica, l’Ajuntament de L’Hospitalet fomenta l’estalvi i una gestió responsable de l’aigua als edificis i equipaments municipals.

L’Ajuntament manté les inversions en equipaments esportius municipals dirigides a la reducció i la reutilització del consum de l’aigua i l’aprofitament per a reg i altres usos.

Treball coordinat a través del Comitè Tècnic Municipal de Sequera

L’Ajuntament de L’Hospitalet gestiona la situació de sequera a través del Comitè Tècnic Municipal de Sequera, l’òrgan local de referència integrat per tècnics de les diferents àrees municipals, que es reuneix periòdicament per coordinar i supervisar l’aplicació de les diferents mesures previstes al Pla d’emergència en sequera de l’ACA i al Pla d’emergència en situació de sequera de L’Hospitalet.

altres notícies d'interès

27/05/2024

Més de 5.000 persones a la Diada de l’Esport Escolar

Els Jocs Escolars tanquen la temporada amb rècord de llicències

27/05/2024

El CE Joventut puja a la Lliga Femenina 2

És el primer cop que l’entitat jugarà a la categoria estatal